מעבר מאופטימיזציה למנועי חיפוש לאופטימיזציה לחיפוש

optyyכתבה שהתפרסמה ב-27 בינואר 2023 עוסקת בנושא אופטימיזציה לחיפוש.

בתחילת שנות ה-2000, החיפוש באינטרנט התמקד  בעיקר במנועי חיפוש ובמדריכים נושאיים  שהיו זמינים באותה תקופה וההתמקדות הייתה באופטימיזציה  למנועי חיפוש במטרה לשפר את הנראות בתוצאות החיפוש של מנועי חיפוש (כלומר במיטוב – התאמת דף מרשתת או אתר כך שייסרק בצורה הטובה ביותר על ידי מנועי החיפוש, ויופיע במקום גבוה בתוצאות החיפוש לגולש) . אבל מאז עברנו כברת דרך.

אופטימיזציה  למנועי חיפוש  עדיין חשובה כיום. אבל משתמשים כבר לא מסתמכים רק על מנועי חיפוש מסורתיים כדי לחפש מידע. לכן  על אנשי קידום אתרים לחשוב מעבר לגוגל ומנועי החיפוש ולהבטיח את שיפור הנראות של הלקוחות, לא רק במנועי חיפוש כמו גוגל, אלא גם בפלטפורמות מדיה חברתית שבהן קהלי היעד שלהם מחפשים. יש  להתמקד בנראות הכוללת באינטרנט ולא רק לתת חשיבות לתוצאות של מנועי החיפוש המסורתיים. נטען בכתבה  שהופעה בתוצאות החיפוש של מדיה חברתית היא חיונית עבור מותגים  מהסיבות הבאות :

פלטפורמות מדיה חברתית הקצו תקציבים הגונים כדי לשפר עוד יותר את פונקציונליות החיפוש שלהן. לכן,  סביר להניח שגם תוצאות החיפוש החברתיות ישתפרו עם הזמן.

אנשים מבלים יותר זמן במדיה חברתית מאשר במנועי חיפוש. למרות שחיפוש Google עדיין בעל חשיבות רבה, השימוש בחיפוש חברתי גדל לצד השימוש במדיה חברתית. כל למשל משתמשי דור Z בארה"ב מבלים כ-5 שעות בשבוע באינסטגרם.

לתוצאות חיפוש חברתי יש מסננים רבים כמו האשטאגים, שירותים, חברות, משרות, אירועים, אנשים וכו'. לפיכך, התוצאות מעודנות וממוקדות יותר.

פלטפורמות חברתיות מתמקדות גם בגילוי עסק מקומי.

תוצאות החיפוש של מדיה חברתית מציגות אינטראקציה: תגובות, לייקים, שיתופים, מעקבים ושיחות.

מחקרים מראים שאנשים סומכים על מה שיש לאנשים אחרים (לקוחות, לקוחות וספקים) לומר ולא במה שבעלי עסקים מציגים באתרים שלהם.

הכתבה מדגישה גם את הייחודיות של תוצאות חיפוש במדיה חברתית לעומת תוצאות של מנועי חיפוש:

בעוד שתוצאות מנועי החיפוש מציגות בדרך כלל דפי אינטרנט מתאימים, חיפוש חברתי מתמקד בעיקר ברלוונטיות ומעורבות.

מכיוון שתוצאות חיפוש של מדיה חברתית מחזירות תוכן מפוסטים ואינטראקציות של משתמשי מדיה חברתית, יש פחות ספאם מתוצאות מנועי חיפוש טיפוסיות.

תוצאות מנוע החיפוש מספקות מידע בדרך כלל. תוצאות חיפוש חברתי יכולות להיות משפיעות.

מכאן  שהגיע הזמן לדבר על "אופטימיזציה  לחיפוש" במקום על המושג המגביל של "אופטימיזציה  למנועי חיפוש". ובכך עוסקת הכתבה שהתפרסמה ב- 27 בינואר ב- Search Engine Land .

מן הראוי לציין  שהמונח SMO אופטימיזציה  למדיה חברתית קיים והוא מתייחס בדרך כלל ליצירה ושיתוף של תוכן במדיה החברתית במטרה להפוך אותו לויראלי. ולא בכך עוסקת הכתבה , אלא בשאלה כיצד  להעלות את הדירוג של האתרים בתוצאות החיפוש בחיפושים הפנימיים של הפלטפורמות החברתיות תוך התחשבות באופרטורים של חיפוש שהן מציעות ובהעדפות שלהן בהצגת האתרים . הכתבה מתמקדת  בארבע הפלטפורמות החברתיות הפופולריות

טוויטר

לינקדאין

אינסטגרם

יוטיוב

הכתבה מתארת מאפייני חיפוש עיקריים בפלטפורמות החברתיות השונות,   מסננים לצמצום התוצאות וכו' ולאור זאת כוללת מספר המלצות שיש בהם כדי להגביר את הסיכויים שהפרופיל של המשתמש יופיע בתוצאות החיפוש בפלטפורמות החברתיות השונות כגון: שיתוף תוכן חדשני באופן קבוע, שימוש בהאשטאגים הנכונים בפלטפורמות שעושות בהם שימוש , ביוטיוב שימוש בכותר נכון ובתיאור נכון של הסרטון ועוד.

המסר העיקרי של הכתבה הוא שיש לבצע אופטימיזציה  לחיפוש כדי להגדיל את הנראות היכן שקהלי היעד נמצאים לא רק בגוגל אלא גם בפלטפורמות החברתיות.

לכתבה

אודות information-world

ד"ר יפה אהרוני , מידענית
פוסט זה פורסם בקטגוריה מנועי חיפוש, רשתות חברתיות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s