מו"לים חדשותיים בעידן הבינה המלאכותית 

כיצד, האם וכמה יפוצו מו"לים הן חלק מהשאלות הקיומיות המרכזיות העומדות בפני תעשיית החדשות ב"עידן הבינה המלאכותית".

כך למשל לאחרונה הוגשו שתי תביעות נגד OpenAI ומיקרוסופט, והן מצטרפות לשרשרת ארוכה של תביעות זכויות יוצרים נגד חברות בינה מלאכותית. תביעה אחת, שהוגשה על ידי תשעה מו"לים אזוריים בארצות הברית בבעלות או בניהול MediaNews Group, טוענת כי על ידי "תכנון, אימון ותפעול מודלים של בינה מלאכותית שגונבים, מעתיקים, משננים ומשכפלים" את עבודתם, OpenAI ומיקרוסופט מונעות מאתרי חדשות אלה תנועה, מפחיתות הכנסות מפרסום ומנויים ומאיימות על הערך הכולל של עסקיהם. המו"לים דורשים פיצויים של יותר מעשרה מיליארד דולר, אותם מתארת ​​התביעה כ"סכום זעום" בהשוואה לכמות הכסף שחברות בינה מלאכותית מרוויחות מתוכן המוגן בזכויות יוצרים.

התביעה השנייה, שהוגשה על ידי US News & World Report – הידוע בפרסום דירוגים פיננסיים וחינוך – טוענת כי העסק נפגע מ"חטיפת תוכן על ידי OpenAI" מאתריה

OpenAI ומיקרוסופט אינן החברות היחידות שנתבעות. Perplexity נתבעה בגין הפרת זכויות יוצרים על ידי דאו ג'ונס והניו יורק פוסט, כמו גם מו"לים יפניים: Yomiuri Shimbun ו- Nikkei

וכנראה שהיו ותהיינה תביעות נוספות בעתיד

מידע בנושא אפשר למצוא בכלי מעקב של מרכז Tow לעיתונאות דיגיטלית מרכז זה   מפרסם כלי מעקב המנטר התפתחויות בין מו"לים חדשותיים לחברות בינה מלאכותית – כולל תביעות משפטיות, עסקאות ומענקים – בהתבסס על מידע זמין לציבור.

לכלי

תמונת הפרופיל של לא ידוע

About information-world

ד"ר יפה אהרוני , מידענית
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה