כתבה מקיפה על מערכות לניהול למידה התפרסמה ב- 7 ביולי 2022.
מערכת ניהול למידה LMS ((learning management system, כשמה כן היא מערכת שנועדה להקל על תהליך הניהול של הלמידה, עוזרת לאכסן, לעקוב ולשלוט בתכנים החינוכיים. למרות שהשימוש הידוע בה דוגמת מערכת MOODLE הוא בבתי ספר במכללות ובשאר מוסדות חינוך , מערכות לניהול למידה משמשות לעתים קרובות גם בארגונים עסקיים להדרכה.
התכונות של המערכות משתנות בהתאם למערכת, אך חלק מהתכונות הבסיסיות כוללות בדרך כלל העלאה וגישה לחומר (סרטונים, מסמכים, מבחנים וכו'), העברת מטלות, קבלת משוב, תקשורת ומעקב אחר התקדמות. ניתן גם להוסיף הודעות ובכך היא מקלה על הלמידה מרחוק.
מערכות מוכרות יותר אולי הן MOODLE שמשמשת רבות מכללות ומוסדות להשכלה גבוהה אליה יכולים המרצים להעלות חומרים ולנהל את הקורסים המקוונים, ו- Google Classroom – שמאפשר העלאה, מסירה וציון מטלות במקום אחד, יצירת מדריכי לימוד ואפילו מפגשים בקבוצות או אחד על אחד.
מלבד מערכות מוכרות אלה קיימות מערכות לא מעטות נוספות. הכתבה of the Best LMS Alternatives to Google 11 Classroom כוללת סקירה על יתרונותיו של Google Classroom ותיאור מאפיינים – יתרונות וחסרונות – של 11 מערכות לניהול למידה נוספות. המערכות הנסקרות הן: Microsoft Teams , Moodle LMS , Benelyu School , Otus , Edmodo , Schoology, Tovuti , Showbie, TalentLMS, Canvas LMS וגם סקירה של תוספים למערכת הבלוגים WordPress שיכולים להפוך אותה מלבד היותה מערכת לניהול בלוגים גם ככלי לניהול למידה.