ראיון, מעניין ואקטואלי לתקופתנו, עם המידען עמי סלנט התפרסם בדה מרקר בתאריך 27 בינואר 2022 . עמי סלנט, שחוקר את תחום הלמידה מרחוק בארבעת העשורים האחרונים, טוען שישראל הייתה צריכה כבר לעבור ללמידה היברידית שמשלבת באופן מסודר וקבוע לימודים בכיתה ובבית כפי שעשו מדינות אחרות בעולם בהם מנהלי בתי הספר משלבים למידה היברידית כחלק מתוכנית הלימודים.
שלא כמו הלמידה מרחוק, שיושמה לא אחת בתקופה הקורונה בה אנו חיים, ושמבוססת בעיקר על למידה בזום המודל של למידה היברידית שם דגש על למידה עצמית של תלמידים, משימות חקר והעשרה כאשר המורים משמשים כמדריכים ומתאימים את קצב ההתקדמות באופן אישי לכול תלמיד. לדברי עמי שילוב של למידה היברידית בבתי הספר עשוי לסייע לתלמידים לרכוש כישורים נחוצים לחיים ולשוק העבודה. חשוב לשמור על איזון בין למידה פרונטלית ללמידה עצמית ובגיוון של המשימות שניתנות לתלמידים. המכשול העיקרי ליישום למידה היברידית בבתי הספר בארץ ובעולם הוא חוסר ההכשרה של המורים ליצירת מערכי שיעור במודל זה ועזרה לתלמידים המתקשים במעבר למודל.
מאחר שאין ספק, כפי שטוען עמי סלנט, מוסדות חינוך יעברו לכיוון של למידה היברידית כאמצעי לפיתוח הוראה ולמידה בהשכלה הגבוהה, הבנת עמדות התלמידים כלפי למידה היברידית וגורמים המשפיעים על עמדות כאלה כלפי למידה היברידית חשובה ביישום גישה זו.
מחקר סקר מעניין שהתפרסם ביולי 2021 עסק בנושא. הנחקרים 879 סטודנטים בקורסים היברידיים באנגלית באוניברסיטת בנגקוק.
מחקר זה חקר את המשתנים הדמוגרפיים הבלתי תלויים מגדר, ניסיון קודם בלמידה היברידית ואוריינות מחשב והקשר שלהם עם המשתנים התלויים עמדות הסטודנטים כלפי למידה היברידית בהתייחס להיבטי למידה שונים..
מממצאי המחקר : לכל הגורמים הייתה השפעה על עמדות התלמידים כלפי למידה היברידית. אוריינות מחשב משחקת תפקיד משמעותי בלמידה היברידית מכיוון שלגורם זה הייתה השפעה על עמדות התלמידים כלפי כל היבטי הלמידה, במיוחד השפיעה הכי הרבה על השימוש בטכנולוגיה. בהתבסס על הממצאים, מחקר זה יכול לספק קווים מנחים ובסיס מידע שימושי לפיתוח קורסים היברידיים.. בנוסף, יש לחקור גורמים נוספים שעשויים להשפיע על העמדות, כגון גיל, מוטיבציה, סגנונות למידה וכו' .
לראיון עם עמ סלנט התפרסם גם בפורמט המודפס של דה מרקר מתאריך 27 בינואר 2022
לראיון המלא עם עמי סלנט מתוך דף הפייסבוק של עוזי נבות
למחקר Investigating Factors Affecting Students’ Attitudes toward Hybrid Learning