חיפוש בגוגל שם את המידע העולמי בהישג יד ומסייע לאנשים למצוא תוצאות מועילות עבור מיליארדי שאילתות מדי יום. כתבה מעניינת במסגרת סדרה שפרסמה גוגל עוסקת במקורות המידע של גוגל
מאז היווסדה של גוגל לפני למעלה מ- 22 שנה, היא ממשיכה במשימתה השאפתנית של ארגון המידע העולמי והפיכתו לנגיש ושימושי . גוגל אמנם התחילה בארגון דפי אינטרנט, אבל המשימה שלה תמיד הייתה רחבה יותר. לא רק את ארגון המידע באינטרנט, אלא את כל המידע העולמי.
המידע שמוצג בתוצאות החיפוש מקורו במספר מקורות :
- מידע מהווב הפתוח – דפי ווב שגוגל סורקת וכוללת באינדקס של מנוע החיפוש שלה תוך התחשבות בהוראות בעלי האתרים . כלי המפתחים של גוגל מאפשרים לבעלי האתרים לבצע אופטימיזציה לאתרים שלהם כדי לשפר אתת הצגתם בתוצאות החיפוש במטרה להשיג יותר תנועה בחינם מאנשים שמחפשים את המידע והשירותים שהם מציעים.
- ידע כללי ומקורות מנתונים ציבוריים – יוצרים, מפרסמים ועסקים בכל הגדלים פועלים ליצירת תוכן, מוצרים ושירותים ייחודיים. אבל יש גם מידע שנכנס לקטגוריה של ידע כללי – מידע שלא נוצר באופן ייחודי או שאינו "שייך" לאף אדם אחד, אלא מייצג סט עובדות ידוע, לדוגמה תאריך הלידה של דמות היסטורית, גובה הר מסוים וכו'. מידע זה שמוצג בדרך כלל בגרף הידע של גוגל לצד תוצאות החיפוש מגיע ממגוון רחב של מקורות גלויים כמו ויקיפדיה, האנציקלופדיה של החיים, מאגר הנתונים בנושא וירוס הקורונה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס ו- Data Commons, – מאגר נתונים פתוח שמתמקד בצבירת נתונים חיצוניים, שכבר זמינים (עם דגש על נתונים סטטיסטיים) מסוכנויות ממשלתיות וממקורות סמכותיים אחרים.
- ידע שהוא תוצר של חישובים– מידע שגוגל מייצרת לרוב באופן ישיר. כגון המרה של זמן ("מה השעה בלונדון?") או מדידה או חישובי שורש ריבועי, ואפילו חישוב זמני הזריחה והשקיעה עבור מיקומים על בסיס קוי רוחב ואורך.
- שיתוף פעולה/רישיונות עם חברות וספקים שפועלים לארגון מידע מסוים כגון ציוני ספורט מידע על תוכניות וסרטים בכדי להבטיח כי ספקים ויוצרים (כמו מפרסמי מוסיקה ואמנים) מקבלים פיצוי על עבודתם. בנושאים בהם גישה קלה למידע אמין וסמכותי חשובה, גוגל עובדת עם ארגונים כמו רשויות בריאות מקומיות, כגון ה- CDC בארה"ב, וארגונים ללא מטרות רווח ועמותות כמו Democracy Works כדי להפוך מידע סמכותי לזמין בגוגל.
- מידע שאנשים ועסקים מספקים לגוגל ישירות גם אם אין להם אתר . למעשה, בכל חודש חיפוש בגוגל מקשר אנשים עם יותר מ -120 מיליון עסקים שאין להם אתר. בממוצע, תוצאות מקומיות בחיפוש מביאות יותר מ -4 מיליארד חיבורים לעסקים מדי חודש, כולל יותר מ -2 מיליארד ביקורים באתרים וכן חיבורים כמו שיחות טלפון, הוראות הגעה, הזמנת אוכל וכו'. יש לציין שגוגל משקיעה רבות בטכניקות חדשות כדי להבטיח את המידע המדויק האחרון. זה יכול להיות מאתגר במיוחד מכיוון שהמידע המקומי משתנה כל הזמן.
- גוגל מספקת גם דרכים לאנשים לשתף את הידע שלהם אודות מקומות ביותר מ -220 מדינות וטריטוריות. הודות למיליוני תרומות שהמשתמשים מגישים מדי יום – מביקורות ודירוגים ועד תמונות, תשובות לשאלות, עדכוני כתובות ועוד – אנשים ברחבי העולם יכולים למצוא את המידע המקומי העדכני והמדויק ביותר בחיפוש Google ובמפות.
- מידע ותובנות שנוצרו לאחרונה מגוגל באמצעות התקדמות בתחום ה- AI ולמידת מכונה, מידע שיכול לא רק לעזור להם בחיי היומיום שלהם, אלא גם לשמור עליהם.
.מן הראוי לציין שלא די באיסוף מגוון רחב של מידע. ארגון המידע חשוב להנגשתו. וארגון המידע כמו איסופו ממשיך להתפתח. הסדרה שפרסמה גוגל כוללת כתבות מעניינות נוספות ששופכים אור על האופן בו גוגל מארגנת את המידע בצורה יעילה ומקלה על החיפוש, כיצד מתנהל מנגנון הפרסומות בגוגל, כיצד המידע על מיקום המשתמש מסייע בתוצאות החיפוש, ומידע על אופן יצירת מאפיין ההשלמה האוטומטית של שאילתת החיפוש Autocomplete prediction
לסדרת הכתבות שעוסקות במידע בגוגל ארגונו והצגתו
לאור התביעות החדשות נגדה, יש לגוגל עכשיו אינטרס להראות פתיחות ושקיפות… שלא היו בהכרח עד לאחרונה
אהבתיאהבתי