למרות התגברות המגמה לגלות תובנות ממגוון חומרים מחקריים מקוונים, עדיין הסילבוסים שהם סוג חשוב של מסמך אקדמי נותרו מאחור. כך היה עד ינואר 2016 כאשר מדעני נתונים, סוציולוגים וחוקרים מתחום מדעי הרוח הדיגיטליים באוניברסיטת קולומביה בניו יורק השיקו את Open Syllabus Explorer – כלי שכורה מידע מסילבוסים ומאפשר למשתמש לחפש במידע זה.
מידע על המנוע אפשר למצוא בדף שאלות נפוצות שבאתר ולאחרונה, ב- 31 באוקטובר 2016 התפרסם בכתב העת nature מאמר מעניין על המנוע, שכולל מידע מפי אחראים ומעורבים בנושא.
בגרסתו הנוכחית מנוע החיפוש מחפש בלמעלה ממיליון סילבוסים משנת 2000 ואילך, שכוללים הפניות ל- 20 מיליון טקסטים ומציג נתונים על הטקסטים הנלמדים, וכמה פעמים מופיע טקסט מסוים בסילבוסים. אפשר לחפש מידע זה על פי מחבר, כותר, מוסד ותחום מחקר אקדמי. כמו כן הכלי מספק נתונים על ספרי לימוד שבדרך כלל משתמשים בהם יחד, ומדרג את הטקסטים על פי התדירות שהם נלמדים/נכללים בסילבוסים. ב- 21 בינואר 2017 צפויה לעלות גרסה חדשה של המנוע עם 3 מיליון סילבוסים שמפנים ל-150 מיליון טקסטים. טקסטים אלה יכללו חומרים לפני פרסום מ- arXiv , חומרים מ- CrossRef ומ- Virtual International Authority File. הגרסה המעודכנת תכלול גם אופציות חיפוש נוספות כגון חיפוש על פי תאריך, סוג מוסד, מידע היכן למצוא את החומרים וגישה לטקסט המלא של הסילבוסים, שלהם תינתן לכך הרשאה מהמחברים.
מן הראוי לציין, ש- Open Syllabus Explorer מחפש רק סילבוסים חופשיים ברשת הציבורית, לא כאלה שנמצאים מאחורי חומת התוכנות הפרטיות לניהול קורסים . הוא כולל חומרים גם מ- Syllabus Finder – כלי/מנוע חיפוש קודם ייעודי לסילבוסים שכולל חומרים, כולל טקסט מלא של הסילבוסים, מהשנים 2002-2009 .
חשיבותו של – Open Syllabus Explorer לאנשי חינוך/מרצים שמכינים סילבוסים לקורסים שלהם ברורה, שכן הוא מסייע למצוא ספרות מתאימה לקורסים, חוסך מאמץ ומותיר זמן למשימות אחרות. מעבר לכך, המדד בו הוא משתמש "teaching score" , שמודד עד כמה טקסט מסוים נכלל בסילבוסים, יכול לשמש מדד נוסף אלטרנטיבי לאימפקט המדעי ולקידום מחברי הטקסטים.
מידע נוסף במאמר ב-nature
פינגבאק: Open Syllabus Project 2 – השקתו של פרויקט הסילבוסים הפתוח בגרסתו השנייה | עולם המידע