Omnity הוא מנוע חיפוש חדש שמבוסס על טכנולוגיה סמנטית אסוציאטיבית.
מנוע החיפוש הוא בחסותו של National Science Foundation , ובפיתוחו השתתפו יועצים בכירים וידועים מתחומי מדעי המחשב, פטנטים, מתמטיקה וכימיה ומייסדו Brain Sager הוא בין היתר דוקטור בביוכימיה מאוניברסיטת סטנפורד ובעל מספר לא מבוטל של פטנטים.
מנוע החיפוש, עליו הוצהר לראשונה בינואר 2016 לאחר 4 שנות פיתוח, והושק רשמית במאי 2016 , מבוסס על טכנולוגיה מתקדמת באמצעותה מתגלות תבניות חבויות של קשרים בין תחומי ידע שונים כגון : מדעים, פיננסים, משפטים ורפואה. גילוי קשרים בין תחומי ידע שונים מאפשר לגלות תובנות חדשות ולקדם חדשנות ופתרון בעיות.
המידע שהוא מציע בתוצאות החיפוש מגוון וכולל פטנטים, מסמכים משפטיים, ניסויים רפואיים, דוחות פיננסיים , מאמרים מדעיים, חדשות ועוד.
על פי דברי מנכ"ל Omnity ואחד ממייסדיו, Brain Sager , ל-Omnity מספר מאפיינים ייחודיים:
- אפשר להזין למנוע מסמך שלם כשאלת החיפוש ולאו דווקא מלות מפתח מסוימות.
- הקשרים בין המסמכים מושתתים על התכנים שלהם ולא על קישורים או ציטוטים. באופן זה מסמכים בעלי תכנים קשורים/דומים ניתנים לגילוי גם אם אינם מקושרים ישירות או מצוטטים
- קשרים מסוג זה מתגלים באמצעות המנוע במהירות גם בעולם של נתונים גדולים
באופן זה Omnity מהווה קפיצה גדולה למי שאינו מחפש רק רשימה של מסמכים, אלא למי שמעוניין גם בקשרים בין המסמכים כדי להגיע לתובנות . הקשרים בין המסמכים מוצגים למשתמש בצורה ויזואלית וחושפים תבניות חבויות בתחום מסוים ובין תחומי ידע שונים. אפשר לגלות מחקר משפיע ביותר או מוסד אקדמי/אוניברסיטה מובילה בתחום.
באופן זה תרומתו של המנוע יכולה להיות במגוון תחומים כגון: חינוך ומחקר, עיתונות, פיתוח מוצרים חדשים תוך שימוש בפטנטים וניירות טכניים שחושף המנוע, בתחום המשפטים למציאת ראיות תומכות ותקדימים משפטיים, בתחום הפיננסים יכול לחשוף מידע מסייע לעוסקים ברכישות ומיזוגים ועוד..
חיפוש בסיסי ב-Omnity הוא חינמי לאחר הרשמה . באתר מוצעות גם מספר חבילות מתקדמות במחירים שונים החל מ-99$ דולר. הגישה לתכנים משתנה בהתאם לסוג החבילה.
ניסיתי את המנוע בגרסתו החינמית. התצוגה של התוצאות מעניינת וייחודית. התוצאות מוצגות במסך בכמה טורים, הקשרים בין המסמכים מוצגים במרכז בצורה ויזואלית דינמית , לחיצה על מסמך כלשהו בסרגל השמאלי מציגה פרטים על המסמך בטור הימני ועל פי Omnity תוצאות החיפוש כוללות לא רק מסמכים שקשורים ישירות למילות החיפוש אלא מסמכים קרובים לא על פי קישורים או ציטוטים אלא על פי Omnity "share vocabulary with the primary document".
על פי דברי מייסדו אין המנוע מתיימר להיות משלים או מתחרה לגוגל אבל בין השורות כאשר נשאל אם מטרתו של Omnity להירכש על ידי גוגל השיב:
I use Google every day and it's great, but no we're more likely to buy Google" "
על כך ימים יגידו, . בינתיים מהתרשמות ראשונה נראה שאין הוא יכול להחליף את גוגל אלא כלי ייעודי נוסף שיכול לסייע בתחומים שונים , מצוין למחקר.