דו"ח מחקר שהתפרסם ב- 3 במרץ 2023 עוסק בנושא שיתוף נתונים במדעי הרוח.
ב-11 בינואר 2023, משרד הבית הלבן למדיניות מדע וטכנולוגיה (OSTP) הכריז על 2023 כעל "שנת המדע הפתוח" . בהכרזה נאמר שסוכנויות פדרליות ישקיעו את השנה בקידום גישה ציבורית לפרסומי מחקר ולנתונים. ההכרזה התמקדה בעיקר במדעים, אך היא גם מדגישה את המחויבות של הקרן הלאומית למדעי הרוח בארה"ב ( NEH) ל"טפל בבעיות נגישות ושימושיות, ועיצוב מחקר שוויוני, פתוח, בר-שכפול ובר-קיימא" ב-מדעי הרוח.
כדי לקבל תחושה של מגמות בשיתוף נתונים במדעי הרוח, במסגרת המחקר הנ"ל נערכו ראיונות חצי מובנים עם אנשי מפתח במספר פרויקטים במדעי הרוח עם מרכיבי נתונים חזקים כגון https://www.mappingthegayguides.org , https://onthebooks.lib.unc.edu.
הראיונות התמקדו בזיהוי היכן וכיצד הם תכננו לשתף את נתוני המחקר שלהם, כיצד הם דמיינו שהם עשויים לשמש אחרים, ונקודת המבט שלהם על חסמים והזדמנויות לשיתוף נתונים במדעי הרוח.
בין הדברים שעלו מהראיונות :
מערכי נתונים רבים של מדעי הרוח בנויים בצורה לא טובה, מצומצמים מדי בהיקף ולעתים קרובות מדי מאוחסנים בפורמטים של קבצים שמונעים שימוש חוזר. לעתים חסר מידע-על, תיעוד ומתודולוגיות לאיסוף הנתונים, כמה ציינו שאינם מכירים שיטות כמותיות וכשהם משיקים פרויקטים דיגיטליים יש נטייה לחוסר אמון במספרים.
מן הראוי לציין שאג'נדות המחקר, הכישורים ונקודות המבט של האנשים שרואינו אינם מייצגים את רוב המחקרים בנושא. עם זאת, הראיונות מספקים תובנה חשובה על החשיבה של אנשי מדעי הרוח שכבר עובדים על פני הפער התרבותי סביב נתונים שמפרידים בין מדעי הרוח מרוב הדיסציפלינות האקדמיות האחרות. ניתן להשתמש בהם כקרש קפיצה לבחינה של מה זה נתונים במדעי הרוח, כיצד לגשת אליהם ולשמר אותם, וכיצד הם משתלבים במטרות הגדולות יותר של יצירת תרבות מחקר פתוחה.