יישום הגישה הפתוחה במדעי הרוח, האמנוית והחברה נמצא בתהליך, אך עם מעורבות נמוכה יותר מאשר רוב מדעי הטבע.
מעניין מה דעתם של חוקרים ממדעי הרוח החברה והאמנויות בנושא.
דוח מחקר מעניין שפורסם בדצמבר 2021 עוסק בנושא.
ששה חוקרים מנוסים מתחום מדעי הרוח האמנויות והחברה ב- Curtin University, שב- פרת' אוסטרליה רואינו כדי לעמוד על התפיסות והחוויות שלהם לגבי הגישה הפתוחה והחסמים שמונעים מהם מלפרסם את תפוקות המחקר השונות שלהם בגישה פתוחה. בהקשר של תפוקות המחקר מן הראוי לציין שסוגים שונים של תפוקות מחקר היו במסגרת המחקר אך דוח המחקר במאמר זה עוסק רק בממצאים הרלוונטיים למאמרים בכתבי עת בגישה פתוחה .
מחקר זה מצא שונות רבה באימוץ שיטות גישה פתוחה בקרב החוקרים.
חלק מהמשתתפים מפרסמים באמצעות גישה פתוחה מבוססת APC בכתבי עת הרשומים ב-DOAJ תוך הכרה ביתרונות של פרסום בגישה פתוחה, כולל ציטוטים גבוהים יותר, השפעה על התעשייה והפצה מהירה יותר של ממצאי מחקר. בעוד שכמעט כל המשתתפים התמודדו עם חסמים מרובים לחלוק יותר מעבודתם כמאמרים בכתבי עת בגישה פתוחה. בין החסמים שנמנו בעיות במימון APC , אפשרויות מוגבלות של כתבי עת בגישה פתוחה בתחום המחקר שלהם ,הבעיה של כתבי עת טורפים והחשש מהתופעה, מחסור בזמן לברר יותר על הגישה הפתוחה ותסכול מתהליך הוספת כתבי עת למאגר המוסדי.
מן הראוי לציין שהתפיסות של החוקרים לגבי הגישה הפתוחה מורכבות ותלויות בנקודת המבט של החוקר מתוקף תפקידו : מנחה מחקר, בעל תפקיד עריכה בכתב עת, מעריך מימון או אזרח גלובלי.
ממצאי מחקר זה יכולים לשמש בסיס להמלצות למוסדות מחקר בתחום יישום הגישה הפתוחה כגון זיהוי חסמים מקומיים לגישה פתוחה על ידי שיחה עם קהילות שונות של חוקרים ואספקת מידע ברור יותר בנושא .