Open syllabus 2.5 –היא גרסה מעודכת של פרויקט הסילבוסים הפתוח The Open Syllabus Explorer שהושקה ב- 10 בפברואר 2021 .
בפוסט שפורסם ב-10 בפברואר מתוארים בפרוטרוט העדכונים העיקריים בפרויקט. .מאפיין חדש ראוי לציון בגרסה היא מדדי OER שעוקבים אחר אימוץ ספרי לימוד ומונוגרפיות בגישה פתוחה בהשכלה גבוהה, תוך שימוש במידע מ Open Textbook- Library ו-Directory of open access books.
הפרויקט, מיזם של חוקרים מאוניברסיטת קולומביה, כורה מידע מסילבוסים ומציג מתוכם נתונים על הטכסטים הנלמדים. הוא כולל מאגר של 7,292,573 סילבוסים . כולל אלמנטים ויזואלים ואפשרויות סינון מתקדמות.
המידע מוצג על פי קטגוריות ראשיות עיקריות: כותרים – 4,873,525 , מחברים, 3,651,869- מוסדות חינוך- 7,389, תחומי מחקר– 62 , מדינות – 96 ומו"לים – 89,226. בכול אחת מהקטגוריות יש אפשרויות סינון נוספות. בכותרים קיימת אפשרות גם לסנן על פי חומרים בגישה פתוחה.
חשיבותו של – Open syllabus לאנשי חינוך/מרצים שמכינים סילבוסים לקורסים שלהם ברורה, שכן הוא מסייע למצוא ספרות מתאימה לקורסים, כמו כן מסייע לספריות לנהל אוספים, הוא תומך בתלמידים בחקר נושאים שונים, יוצר תמריץ לאנשי הסגל לשיפור חומרי ההוראה ושימוש ברישיונות פתוחים. המדד " score" בו הוא משתמש לגבי כותרים שמודד עד כמה טקסט מסוים נכלל בסילבוסים, יכול לשמש מדד נוסף אלטרנטיבי לאימפקט המדעי ולקידום מחברי הטקסטים.