ב- 23 בנובמבר 2020 פרסם וינט סרף סגן נשיא גוגל וה"מטיף הטכנולוגי" של החברה את הפוסט
"A Fair Code for an Open Internet"
ובו הציג את עמדתה של גוגל ביחס לדרישתה של ממשלת אוסטרליה מהחברות גוגל ופייסבוק לחלק את הרווחים שלהן משיתוף תכנים בפלטפורמות שלהן עם גופי מדיה ועיתונות ביבשת.
דרישה זו של ממשלת אוסטרליה היא במסגרת מאבק שמתנהל זה מספר חודשים בנושא בין ממשלת אוסטרליה בראשותו של סקוט מוריסון ובין פייסבוק וגוגל.
בראשיתו הומלץ על קוד התנהגות חדש שיוסכם על הצדדים על פיו גוגל ופייסבוק יחלקו רווחים מתכנים בפלטפורמות הדיגיטליות שלהן עם יצרניות התכנים ביבשת בתמורה להמשך הפעילות ביבשת .
בהמשך, משהעניין התמהמה, ההמלצה על קוד תקנות וולונטריות עברה לגיבוש תכנית באופן חד צדדי על ידי ממשלת אוסטרליה שתחייב את גוגל ופייסבוק לחלוק רווחים על פי חוק.
הטיעונים של חברות הטכנולוגיה כנגד טיוטת הקוד המוצע הן:
הוויכוח על קוד מיקוח חדשות מדיה באוסטרליה הוא חלק משיח רחב יותר על אופיו וכיוונו של האינטרנט עצמו.
האינטרנט המודרני נועד להעצים אנשים פרטיים – כמערכת חופשית, פתוחה ודמוקרטית לחילופי מידע. גוגל נוסדה במטרה לסייע למשתמשים למצוא מידע באוקיאנוס זה של דפי אינטרנט. זה עוזר לחבר אנשים למיליוני עסקים, נותני שירותים ומקורות ידע ומאפשר לבעלי אתרים להרוויח כסף באמצעות פרסום מקוון.
רק חלק קטן מהמידע מתייחס למקורות חדשות מסורתיים. האמת היא שתוכן חדשותי מהווה חלק זעיר ממה שמשתמשים מחפשים באינטרנט (אחוז אחד, באוסטרליה).
הסיבה שעסקי החדשות מרוויחים פחות היא לא בגלל שגוגל קיימת. הסיבה לכך היא שבשוק דיגיטלי פתוח ומגוון הרבה יותר, עסקי חדשות התחילו להתמודד עם אתרים של פרסום מסווג ברשת, כולל פלטפורמות אוסטרליות כמו Seek ו- Domain., מחקרים שנערכו לאחרונה על ידי AlphaBeta מבהירים כי חברות אלה תרמו לרוב המכריע של הירידה האחרונה בהכנסות העיתונים.
אחד הטיעונים המרכזיים העומדים מאחורי הקוד הוא הרעיון שגוגל צריכה לשלם עבור תוכן חדשותי שהוא זמין דרך תוצאות החיפוש. אבל הטענה של גוגל היא שמנועי חיפוש לא עובדים כך אלא בצורת קישורים לאתרים ובכלל זה גם קישורים למאמרי חדשות וקישורים הם אבני היסוד של גישה פתוחה למידע מקוון; דרישה שמנוע חיפוש (או מישהו אחר) ישלם עבורם מערערת את אחד העקרונות הבסיסיים של האינטרנט כפי שאנו מכירים אותו כיום. אינטרנט חופשי ופתוח, הבנוי בזמינות קישורים וקטעי מידע בתוצאות החיפוש ויכולת קישור בין אתרים ללא אישור מראש, הוא מאבני היסוד של הכלכלה הדיגיטלית והיתרונות העצומים שהוא יוצר עבור אנשים ועסקים באוסטרליה ובכל מקום אחר.
זאת ועוד.. טיוטת הקוד פוגעת באינטרנט הפתוח גם בדרישה למסור מידע על שינויים באלגוריתם של גוגל, באופן זה עסקי חדשות יקבלו פריבילגיה והערכה גבוהה יותר על פני שירותים מקוונים אחרים .. ומהנתונים והתנהגות האנושית ניתן ללמוד שאין זה כך.
יחד עם זאת, אין להכחיש שלחדשות תפקיד חיוני בדמוקרטיה ובהפצת הידע., ויש לתמוך בתפקיד זה כראוי – וגוגל מבקשת לעשות באמצעות שותפויות מסחריות הוגנות.
הקוד המוצע על ידי ממשלת אוסטרליה מושתת על מודל משא ומתן חד-צדדי לא מסחרי וחסר תקדים באוסטרליה, שמבטא בצורה לא נכונה את הערך שאתרי חדשות מספקים לגוגל ומתעלמים מערך שנתי של יותר מ -200 מיליון דולר שמספקת גוגל לבעלי אתרים
על הקוד לשמור על מערכת שבה מפרסמים רשאים להחליט אם ניתן למצוא את התוכן שלהם בחיפוש במנוע החיפוש Google או ב- Google News וכמה מידע הם כוללים בתצוגה מקדימה , במקום מערכת שכוללת קטעי טקסט וקישורים לתוכן חדשותי, ולאלץ את גוגל לשלם על כך שמידע זה יופיע בתוצאות החיפוש.
שום קוד התנהגות אחר באוסטרליה לא מאלץ חברה אחת לספק שירותים לחברה אחרת ולשלם להם עבור השירותים מהם היא נהנית.
אלה הם הטיעונים של חברת גוגל ביחס לקוד ההתנהגות החדש המוצע.
יחד עם זאת גוגל מבהירה את מחויבותה לעבוד עם הממשלה ונציבות התחרות והצרכנות האוסטרלית (ACCC) כדי להגיע ל גרסת קוד מתאימה והוגנת עבור פלטפורמות, מפרסמים וכל האוסטרלים. כמו כן, היא חיזקה את נכונותה לסייע בתמיכה בתעשיית החדשות, כולל ההכרזה האחרונה על השקעה גלובלית בסך 1.38 מיליארד דולר בשותפויות עם מפרסמי חדשות, למוצר חדש בשם News Showcase.
גוגל עובדת עם ממשלת אוסטרליה על מנת לפתור את הבעיות הברורות עם טיוטת הקוד שינהל את הקשר בין עסקים חדשותיים לפלטפורמות דיגיטליות ולהביא איזון לגרסה סופית הוגנת של החוק למען המשך קיומו של אינטרנט פתוח . על פי גוגל כל דבר אחר ייצג צעד אחורה לעבר עולם שכבר לא קיים – לא רק לכלכלה הדיגיטלית של אוסטרליה, אלא לאינטרנט הפתוח בעולם.
מעניין כיצד יסתיים מאבק זה כי הוא יכול לשמש תקדים למדינות נוספות בעולם ויכולות להיות לו השלכות על שירותים שכיום ניתנים למשתמשים ללא תשלום.