כשפרצה מגיפת קורונה מאות מיליוני תלמידים נקלעו לפתע בבית ללא גישה למורים או לספריות. אונסק"ו דיווחה כי באפריל 90 אחוז מהסטודנטים בעולם הושפעו לרעה מהמגפה. מתוך רצון לסייע הספרייה הפתוחה של ארכיון האינטרנט הודיעה על ספריית החירום הלאומית, תוכנית זמנית שהסירה מגבלות על מספר הלקוחות שיכולים לשאול את ספריה הדיגיטליים בו זמנית. מן הראוי לציין, שהספרייה הפתוחה של ארכיון האינטרנט משאילה ללא עלות כ -4 מיליון ספרים דיגיטליים, מהם 2.5 מיליון נחלת הכלל, ו -1.4 מיליון מהם עשויים להיות בזכויות יוצרים ובכפוף למגבלות השאלה.
ברוסטר קאהל, מייסד ארכיון האינטרנט והספרן הדיגיטלי, כתב במרץ כי ספריית החירום הלאומית תבטיח גישה לחומרי הספרייה עד סוף השנה האקדמית . " “students will have access to assigned readings and library materials…for the remainder of the US academic calendar.” " הוא הכיר בעובדה שגם סופרים ומוציאים לאור ייפגעו מהמגפה ודחק במי שידו משגת לקנות ספרים, והציע למחברים טופס להסרת ספרים משלהם מהתוכנית, אם הם יבחרו בכך.
למעלה ממאה ספריות, ארכיונים ומוסדות אחרים חתמו על הצהרת תמיכה בתכנית, והיו כאלה ששבחו את ספריית החרום הלאומית כ"מתנה לקוראים בכול מקום" . לעומת זאת, מספר מחברים אחרים מחו על היוזמה, והמו"לים HarperCollins,ו- Wiley הגישו תביעה נגד ארכיון האינטרנט בטענה של "הפרת זכויות יוצרים המונית". ארכיון האינטרנט סגר את ספריית החירום הלאומית ב- 16 ביוני, אולם התובעים ממשיכים בלחצם, וכעת מבקשים לסגור את כל הספרייה הפתוחה לצמיתות. המשפט נקבע לשנה הבאה בבית המשפט הפדרלי.
בהקשר זה חשוב לציין ולזכור שארכיון האינטרנט הוא הרבה יותר מהספרייה הפתוחה; זה מוסד ללא מטרות רווח שהפך לאבן יסוד בפעילות ארכיונית ברחבי העולם. ברוסטר קאהל הוא חלוץ אינטרנט שבנה את היישום machine Wayback שבלעדיו כמות גדולה של דפי אינטרנט משנים עבורו היו הולכים לאיבוד.
ארכיון האינטרנט ביצע גם עבודות חלוציות בפיתוח כלי חיפוש ציבוריים לאוספים עצומים משלו, כמו ארכיון החדשות בטלוויזיה, בו משתמשים חוקרים ועיתונאים, הוא גם שותף טכנולוגי למאות ספריות, כולל ספריית הקונגרס, שעבורה הוא מפתח טכניקות לניהול תוכן דיגיטלי. מסייע לספריות לבנות אוספים משלהם באמצעות כלים כגון Archive-It שמשמש כיום יותר מ- 600 ארגונים, כולל אוניברסיטאות, מוזיאונים וסוכנויות ממשלתיות וספריות כדי ליצור ארכיונים ציבוריים שניתנים לחיפוש. ארכיון האינטרנט מתקן קישורים שבורים בוויקיפדיה . הוא אסף אלפי משחקי מחשב ישנים והתאימם למשחק במחשבים מודרניים. הוא מארח אוספים של מופעי מוזיקה, מופעי רדיו, סרטים ווידאו. מנגיש חומרים מדעיים, ותומך בפרוייקטים של ספרים לבעלי מוגבלויות.
לעומתו, מו"לים שמצייתים לתכתיבי השוק אינם ארכיונים שמשמרים לדורות הבאים, וזה גם לא המטרה שלהם, שכן יש להם תמריץ לעודד את הצורך המתמשך לקנות.
מעניין מה ילד יום .. וכיצד תסתיים התביעה.