בפוסט קודם כתבתי על המאגר החופשי בנושאי קורונה CORD-19 – יוזמה של מכון אלן לבינה מלאכותית בשיתוף פעולה עם גופי מחקר מובילים שהתאגדו למען המאבק בנגיף הקורונה .
מאגר חופשי זה גדל מאז כתיבת הפוסט ונכון ל-19.5.2020- על פי מה שמצוין באתר כולל כ- 128,000 מאמרי מחקר בנושא קורונה לשימוש קהילת המחקר העולמית.
כדי להקל על החיפוש במאגר זה וליעלו, גוגל הודיעה ב-4 במאי 2020 על השקתו של COVID-19 Research Explorer – מנשק חיפוש סמנטי במאגר זה. מטרתו של כלי זה לסייע למדענים ולחוקרים לעקוב ביעילות אחר המאמרים במאגר ולקבל תשובות לשאלות הקשורות לנגיף COVID-19.
כאשר המשתמש שואל שאילתה ראשונית, הכלי מאחזר לא רק סט מאמרים (כמו בחיפוש מסורתי) אלא גם מדגיש קטעי טקסט מהמאמר שהם תשובות אפשריות לשאלה. המשתמש יכול לבדוק את הקטעים ולהחליט במהירות אם תוצאה זו שווה קריאה נוספת או לא. אם המשתמש מסתפק במערך התוצאות הראשוניות, COVID-19 Research Explorer כולל פונקציונליות להצגת שאלות המשך, המשמשות כשאילתות חדשות עבור הסט המקורי של המאמרים שאוחזרו.
טכנולוגיה מרכזית המפעילה את הכלי היא חיפוש סמנטי, שנועד לא רק לאתר חפיפה בין מונחים מהשאילתה למסמך, אלא להבין באמת אם משמעות הביטוי רלוונטית לכוונתו האמיתית של המשתמש מאחורי השאילתה שלו.
מן הראוי לציין, שיוזמה זו של גוגל אינה הראשונה, שכן, מאז השקתו של המאגר CORD-19 אפשר לומר שכלי תוכנה לכריית המחקרים מהמאגר הפכו לויראליים בקרב מדענים , אלא שמסתמן , בתקווה, שמנוע החיפוש של גוגל COVID-19 Research Explorer יעיל במיוחד.
להצהרה על הכלי ולמידע נוסף כולל מידע טכני על הכלי
למנשק החיפוש COVID-19 Research Explorer
תודה לך על הסקירה החשובה
וחג שבועות שמח ,
בהערכה ,
עמי סלנט
אהבתיאהבתי