חדשנות יכולה לעזור בהתמודדות עם משבר הקורונה ולישראל יש מה לתרום בתחום. חברות היי טק ישראליות לא מעטות מציעות פתרונות טכנולוגיים רפואיים במאבק בנגיף הקורונה.
רשימה מעודכנת נכון להיום של 94 חברות כאלה אפשר למצוא במאגר המידע של Startup Nation Central -SNC , עמותה לתועלת הציבור שמטרתה העיקרית היא לגשר בין תעשיית ההיי-טק הישראלית לארגונים ומשקיעים מהעולם ולחבר מנהיגים עסקיים, ארגונים לא ממשלתיים וממשלות ברחבי העולם עם האנשים והטכנולוגיות בישראל שיכולות לעזור לפתור אתגרים.
המדריך כולל תיאור של החברות הרלוונטיות, תיאור הפיתרון שהן מציעות, שלב פיתוח המוצר ומידע על מימון החברות.
לדברי מנכ"ל Start-Up Nation Central ,פרופ' יוג'ין (יבגני) קנדל, טכנולוגיות שונות שפותחו בישראל רלוונטיות להיבטים רבים במאבק העולמי עם וירוס הנגיף ובראשן – אבחנה מהירה וחכמה שתפחית את הנטל העצום על בתי החולים, תסייע לתעדוף משימות קריטיות ותגן על בריאות הצוות הרפואי
החברות במדריך עוסקות בניטור מרחוק, אבחון ותמיכה בהחלטות, הגנה ומניעה, היבטים חברתיים ונפשיים וטיפול.
בתחום הניטור מרחוק אפשר למצוא חברות שמאפשרות אבחנות מרחוק של חולים וחשודים כחולים תוך צמצום חשיפת הצוותים הרפואיים ותעדוף הטיפול בחולים בהתאם לחומרת מחלתם.
בתחום אבחון ותמיכה בהחלטות עבור צוותים רפואיים יש חברות שמאפשרות זיהוי חולים על פי דגימות קולם, תסמינים שונים ונתונים שנכנסו למערכת על חולים סימפטומטיים שנמצאים בסיכון גבוה מלכתחילה.