ספריות אקדמיות מציעות מגוון כלים לאחזור מידע ביניהם גם מאגרי מידע ומערכות כלי גילוי.
מחקר מעניין, שנערך ב- (California State University, Monterey Bay (CSUMB, ב- 2015 והתפרסם בנובמבר 2019, בדק את התנהגות החיפוש של סטודנטים במדעי הרוח וההתנהגות בשתי קטגוריות של כלי חיפוש – מאגרי מידע וכלי גילוי.
קבוצת המדגם כללה 50 סטודנטים. נבדקה התנהגות החיפוש בשני סוגי הכלים ובמיוחד השימוש במאפיין מסנני החיפוש – ה- facets – שמאפשרים לסנן /לעדן את תוצאות החיפוש על פי מאפיינים שונים כגון טקסט מלא , פורמט מסוים, מקורות אקדמיים, תאריך, נושא ושפה. שאלת המחקר הייתה מה הקשר בין התנהגות החיפוש ואיכות תוצאות החיפוש.
ממצאי המחקר יכולים לסייע בקבלת החלטות לגבי הדרכות הסטודנטים לשימוש בכלים, תצורת מנשק החיפוש והגדרות ברירת המחדל.
החיפושים בוצעו ב-3 כלים – EBSCO's Social Sciences Abstracts שייצג את קטגורית מאגרי המידע ושתי גרסאות של ProQuest's Summon שייצגו את כלי הגילוי.
מממצאי המחקר : נמצא שימוש שונה במאפייני חיפוש במערכות כלי גילוי ומאגרי מידע מסורתיים, וכן קשרים בין שימוש במסנני חיפוש facets מסוימים לבין איכות המקורות שנבחרו על ידי התלמידים
נמצא קשר בין סוג כלי החיפוש והקונפיגורציה שלו ובין מידת השימוש במסננים השונים. אחד הלקחים היה שמערכות כלי הגילוי אינן כה אינטואיטיביות כפי שרגילים לחשוב. שיפור בחירת המקורות הנבחרים על ידי הסטודנטים הוא לא רק עניין של הדרכות שימוש בכלי אלא גם עניין של הקונפיגורציה של הכלי.
אחת המסקנות הייתה לגבי סדר/הבלטת מסנני החיפוש והקשר לאיכות התוצאות. לאור זאת הומלץ להקדים את scholarly resources לקידמת רשימת המסננים ואת הטקסט המלא להוריד לתחתית רשימת המסננים
ממצאים , מסקנות והמלצות מעניינות נוספות במאמר המלא..