מחקר שנעשה לאחרונה בסטנפורד מצא כמות מדאיגה של מידע מטעה ומוטעה במנוע החיפוש בינג בהשוואה לגוגל. במסגרת המחקר נבדקו 50 תוצאות ראשונות מכל אחת מ- 13 שאילתות זהות בגוגל ובבינג.
נמצא שבינג אחזר מידע מטעה ומוטעה (disinformation and misinformation) בשיעור גבוה מזה שנמצא בגוגל. מתוך 600 תוצאות (50 תוצאות מ-12 שאילתות) נמצאו בבינג 125 מקורות של מידע מטעה ומוטעה לעומת 13 בגוגל.
- נמצא שבאופן כללי, בינג מכוון את המשתמשים לתוכן הקשור לקונספירציה, גם אם הם לא מחפשים זאת במפורש. כך למשל חיפוש פלואוריד, אחזר תכנים המאשימים את ממשלת ארה"ב בהרעלת אוכלוסייתה.
- בינג מראה למשתמשים תעמולה רוסית בשיעור גבוה בהרבה משל גוגל
- בינג מציג ב- 50 התוצאות הראשונות של שאילתות מסוימות אתרים שבהם סטודנטים מפרסמים או מוכרים עבודות שנעשו בעבר
- בינג מציג תוכן סופרמיציסטי לבן מיותר בתגובה לשאלות שאינן קשורות
אמנם, אין זה הוגן לצפות מבינג ומגוגל לפתור את בעית התכנים המזיקים והפוגעניים אך התדירות המדאיגה בה בינג מראה למשתמשים מידע רע צריכה להוביל את מיקרוסופט להעריך מחדש את האופן בו היא מדרגת מקורות מידע