על פי המילון למדעי המידע ODLIS המונח ספרייה ירוקה הוא מונח נרדף לספרייה ברת קיימה sustainable library וההגדרה של ספרייה ברת קיימה על פי מילון זה היא:
A library designed to minimize negative impact on the natural environment and maximize indoor environmental quality by means of careful site selection, use of natural construction materials and biodegradable products, conservation of resources (water, energy, paper), and responsible waste disposal (recycling, etc.). In new construction and library renovation, sustainability is increasingly achieved through LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certification, a rating system developed and administered by the U.S. Green Building Council (USGBC
ומשם יש הפניה לאתר הספריות הירוקות בו ניתן למצוא מידע נוסף בנושא.
בהתיחס להגדרה שלעיל, חשוב לציין שספרייה ירוקה אינה מצטמצמת רק במבנה הספרייה אלא מתמקדת בשירותים, פעילויות, אירועים, ספרות ופרויקטים שמתיחחסים לכול סוג של קיימות כפי שתוארו באג'נדה 2030 לקימות של האום מסמך מפורט שממנו ניתן להסיק על האחריות והתפקיד של ספריות כמובילות לחינוך לקיימות.
מאמר בכנס IFLA 2019 מתאר פעילויות ,אירועים ופרויקטים כאלה בספריות שזכו בפרס הספרייה הירוקה של IFLA בשנים 2016-2019. פרס הספרייה הירוקה של IFLA נותן לספריות הזדמנות להציג את הפרויקטים שלהן ברוח Agenda 2030, משמש השראה לספריות נוספות ללכת בדרכן, ומדגיש את תרומתן החשובה של הספריות להשגת המטרות בתחום. הספריות הזוכות שפעילותן בתחום מתוארת במאמר הן מאירלנד, קנייה, אוקריאנה, גרמניה, קרואטיה וקולומביה. הפעילויות המוצגות מבהירות שירוק הוא מעבר להיבט האקולוגי אלא מודעות לשמירה על החיים בכדור הארץ על כול היבטיהם.