ראיון עם מובילים בתעשיית המו"לות בנושא מדדים ביבליומטריים התפרסם בסוף יוני 2017.
בכירים מ- Springer Nature, , Clarivate Analytics ,Taylor & Francis ענו על שאלות הקשורות להתפתחויות החשובות האחרונות בעולם המדדים הביבליומטריים, מדדי ה- altmetrics ועתידו של מדד – journal Impact Factor ומדדים נוספים.
מדדים עולים חדשים הם המדדים הביבליומטריים לספרים. ספרים ככתבי עת מצוטטים בספרות מדעית, מאוזכרים במדיה חברתית ובפלטפורמות מקוונות ומורדים כקבצים מהרשת. פרויקט חלוצי בתחום הוא Bookmetrix – פלטפורמה ייחודית שפותחה על ידי Springer בשיתוף עם Altmetric ומספקת מדדים ביבליומטריים שונים שקשורים לספרים, וגם מו"לים נוספים ופלטפורמות נוספות מתפתחות בתחום כך למשל, Scopus מרחיב את הפעילות גם לתחום הספרים, ו- Times Higher Education מתחשב בדרוג האוניברסיטאות שלו גם במדדי הציטוטים לספרים בנוסף לציטוטים מכתבי עת .
הודגש הצורך בשיתוף פעולה ויתר מעורבות בין קהילת המחקר וקהילת אנשי הבבליומטריקה, כמו כן הודגשה חשיבות המזהים הייחודיים של חוקרים כגון Researcher ID, ORCID והמאמצים לקראת מזהים מוסדיים ייחודיים.
הודגשה חשיבות השילוב בין מדדים מסוגים שונים- altmetrics , ציטוטים ומספר הורדות לצורך הערכה ותובנות נכונות.
לצד עליתם של ה- altmetrics עדיין מדד ה- Journal Impact Factor ממשיך לתפוס מקום חשוב כמדד לטווח רחוק בהערכת כתבי עת. ככול שתהליך הערכת מאמר יהיה קל יותר וזול יותר מדד ה- Journal Impact Factor יהיה פחות בשימוש ככלי להערכה מדעית, ויחזור למטרתו העיקרית ככלי לניהול אוספים והערכת כתבי עת.
אשר לריבוי מספר המדדים להערכה מדעית – הובעה דעה שהבעיה אינה במורכבות המדדים או במספרם אלא בשימוש במדד לא נכון במקום הלא נכון. לא תמיד ברור מתי ולאיזה צורך ומטרה יש להשתמש במדד כלשהו ומתי אין להשתמש בו..