השימוש ברשת הפייסבוק הוא רב. בממוצע – 1.28 ביליון משתמשים יומיים וקרוב ל-2 ביליון משתמשים חודשיים, בהתחשב בנתון שהשימוש הממוצע הוא 35 דקות ליום – זמן השימוש היומי והחודשי הוא רב.
חוקרי תקשורת מ- BYU בדקו מדוע? מה הסיבות לפופולריות הזו של הרשת, מה מניע את המשתמשים לחשוף את חייהם ברשת? במחקר זה נבדקו 48 היגדים שנועדו לזהות סיבות פוטנציאליות לשימוש בפייסבוק. בנוסף, הנחקרים רואיינו לאחר מכן להבנה מעמיקה יותר
בהתחשב בתשובות הנחקרים צוות החוקרים זיהה 4 קטגוריות של משתמשי פייסבוק:
"בוני מערכות יחסים" – משתמשים אלה מעלים פוסטים, מגיבים על פוסטים אחרים ומשתמשים במאפייני פייסבוק הנוספים בעיקר כדי לחזק את קשריהם הקיימים מחוץ לעולם הוירטואלי. הם משתמשים בפייסבוק להרחיב את קשריהם עם משפחתם והחברים שלהם בעולם האמיתי הפיזי.
"כרוזי העיר" – משתמשים אלו שלא כבוני מערכות היחסים חווים פער גדול יותר בין עולמם האמיתי והוירטואלי. הם אינם מעוניינים לשתף תמונות, סיפורים או מידע אישי אחר, אלא כמו כרוזי העיר מימים עברו, מעוניינים להודיע לכול, מה קורה, הם דוחפים מידע, מעלים פוסטים חדשותיים, מודיעים על אירועים ,מזניחים את דפי הפרופיל שלהם, ומעדיפים לעדכן את משפחתם וחבריהם בדרכים אחרות.
"משתמשי הסלפי"- משתמשים בפייסבוק לקידום עצמי. כמו בוני מערכות יחסים הם מעלים תמונות, קובצי וידאו ועדכוני טקסט, אך שלא כבוני היחסים הם מתמקדים בקבלת תשומת לב, לייקים, והערות. הם משתמשים בפלטפורמה לבניית תדמית, להציג תמונה של עצמם.
"מתבונני חלונות הראווה" – ככרוזי העיר חשים צורך חברתי להיות נוכחים בפייסבוק ורק לעתים רחוקות להעלות מידע אישי. שלא ככרוזי העיר , משתמשים אלה מעוניינים בעיקר להציץ, לראות מה אחרים עושים.
מן הראוי לציין, שלאור מחקרים קודמים שזיהו בעיקר את "בוני מערכות היחסים" ו"משתמשי הסלפי", שתי הקטגוריות "כרוזי העיר" ו"מתבונני חלונות הראווה" היו גילויים שלא נמצאו בעבר למרות שהם הגיוניים.
הנחקרים הזדהו עם היגדים שקשורים ליותר מקטגוריה אחת, כך למשל נטייה מסוימת לסלפי קיימת לרוב, אך השיוך לקטגוריות השונות נעשה על פי התכונה הדומיננטית