Global Open Data Index הוא פרסום שנתי של Open Knowledge Network שמטרתו למדוד את מידת הפתיחות של הנתונים הממשלתיים במישור בגלובלי על פי ההגדרה של הפתיחות :
Open means anyone can freely access, use, modify, and share for any purpose .
פרסום זה מהווה משוב חשוב, שלרוב, חסר לממשלות.. בנוסף להיותו כלי הערכה הוא מהווה כלי לדיאלוג ולרב שיח.
הנתונים הסופיים של הדוח לשנת 2016/.2017 התפרסמו ב-15 ביוני 2017 ומהם ניתן ללמוד על מצב הפתיחות של הנתונים הממשלתיים ב-94 מדינות. באתר אפשר למצוא את הציון הסופי המשוקלל של כול אחת מהמדינות. ישראל מדורגת במקום ה-41 עם ציון של 41% תיאור מפורט של המתודולוגיה עליה התבסס הדוח אפשר למצוא באתר
השנה התפרסם גם דוח מסכם שהתמקד בקידום מצב הנתונים הפתוחים . הדוח זיהה 3 גורמים שמעכבים את השימוש בנתונים הפתוחים:קושי באיתור הנתונים, מערכות לא ידידותיות למשתמש, והעובדה שלרוב הנתונים אינם ברישיון פתוח, הדוח עוסק בגורמים מעכבים אלה, כולל המלצות בנושא לעושי המדיניות הרלוונטיים ומתמקד באופן בו דיאלוג ציבורי יכול לסייע בהסרת הגורמים המעכבים..
כדאי לציין שאתר דומה שמשווה את מצב הנתונים הפתוחים הממשלתיים ברחבי העולם הוא Open Data Barometer על פיו הציון שקיבלה ישראל בדוח ממאי 2017, שהתייחס לתקופה יולי 2015- יוני 2016 ,הוא 46.26. במקום גבוה ביותר על פי שתי הפלטפורמות נמצאת אנגליה. .