בשעה ש-2016 מפנה מקומה לשנה החדשה, מומחים בתחום הטכנולוגי חוזים חידושים בתחום, שישפיעו על חיי היום יום שלנו בעתיד הלא כל כך רחוק
מגמות עיקריות שנצפו:
- בתחום הטכנולוגיה הצרכנית – צופים עדכונים חדשים לדברים שקיימים כבר בשוק, יותר מאשר מכשירים חדשים מעוררי השראה. צופים התפתחויות בתחום הרכבים האוטונומיים , ואת הפיכתה של טלוויזיה מסוג OLED– Organic Light-Emitting Diode, שמתאפיינת בתמונה איכותית יותר, לפופולרית יותר וזולה יותר.
- עלייתה של הבינה המלאכותית- החל מ- Siri ו- Cortana ועד אבטחת הסייבר , בתים חכמים ואפילו צעצועים חכמים, הבינה המלאכותית תופסת היום את מקומה במגוון תעשיות ויישומים. צופים שהבינה המלאכותית "תניע" את הנתונים הגדולים לכיוון של הפיכת החיים לקלים יותר. לא צופים שהבינה המלאכותית תחליף אנשים, אלא תעשה את מה שאנשים לא רוצים לעשות, וכך אנשים יתפנו לעשות את מה שהם אוהבים ונהנים לעשות. הבינה המלאכותית תהיה העוזר האולטימטיבי, אך לא תחליף לעשיית ההחלטות האנושית.
- המדיה החברתית – החל מהבחירות לנשיאות ועד בני גיל העשרה המדיה החברתית נמצאת בשימוש רב. קשה לחזות בדיוק כיצד אנשים יאמצו מגמות חדשות או ישתמשו בעתיד בפלטפורמות קיימות. דוגמה לכך היא מותה של פלטפורמת המיקרווידאו vine שהייתה אמורה להיות גרסת הווידאו של טוויטר. השנה החולפת לימדה שאנשים נעים לכיוון מה שמכונה “passive content creators” וצופים שמגמה זו תימשך גם ב- 2017. פחות אנשים מפרסמים פוסטים, עדיין תוכן רב נוצר ב- Snapchat שהתכנים בו הם בני חלוף/קצרי ימים. את המאפיין הזה של תכנים בני חלוף מנסה Instagram לחקות . עובדה נוספת והתפתחות מעניינת היא ה- live video של פייסבוק , תופעה שתאומץ על ידי פלטפורמות נוספות. מגמה נוספת היא עלייתם של ה- fake news והשלכותיהם על אירועי העולם האמיתי.
- מגמה נוספת היא המעבר לתחום פיתוחי חומרה וטכנולוגיה צרכנית של חברות טכנולוגיות שאינן מזוהות כיצרניות גדג'טים אלא כחברות מידע ותכנים .
מעניין מאד , תודה לך יפה ,
עמי סלנט
אהבתיאהבתי