דו"ח הסקר השנתי החמישי 2016- של Inside Higher Ed, בן 52 עמודים, בנושא עמדת אנשי הסגל/הוראה ביחס לטכנולוגיה התפרסם לאחרונה. הסקר נשלח בדואר ל- 22933 אנשי סגל ו- 659 אַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים. ענו על הסקר 1671 אנשי סגל ו- 69 אַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים .מטרתו של הסקר היא לבדוק ולהבין את יחסם של אנשי סגל/ הוראה ואַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים מובילי הטכנולוגיה באקדמיה , ללמידה מקוונת ולנושאים נוספים שקשורים לשימוש בטכנולוגיה.
הנושאים הם:
- הערכת יעילות שיטות הערכה כמותיות נהוגות במוסד על שיפור איכות ההוראה – בנושא זה רק 27% מאנשי סגל הסכימו/הסכימו מאוד שהערכות אלה משפרות את איכות ההוראה והלמידה במוסד שלהם, לעומת 42% שלא הסכימו/ לא הסכימו מאוד עם היגד זה.
- אבטחת מידע וסייבר בקמפוס – רוב הנשאלים דווחו על תחושת ביטחון בנושא זה. 76% אַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים בקמפוס ו- 58% מאנשי הסגל בטוחים מאוד/בטוחים במידה מסוימת, שהמידע שלהם ושל הסטודנטים בטוח. כמו כן רובם גם לא חוששים לפגיעה בפרטיות שלהם כתוצאה מצעדים שננקטים במוסד לאבטחת המידע ולמניעת מתקפות סייבר.
- עמדות ביחס לכתבי עת בגישה פתוחה – אנשי הסגל נוטים להעריך יותר פרסומים בכתבי עת בתשלום (49%) על פני פרסומים בגישה פתוחה (8%) . יחד עם זאת 43% אינם רואים בסוג כתב העת, בו מתפרסם המאמר , גורם משפיע על מידת הערכתם את המאמר. כמו כן, הם סבורים שכתבי העת בתשלום יקרים מדי , לפרט ולספריות , והובעה גם דאגה מפיצוי לא הולם למחברים ולאלה שעוסקים בביקורת עמיתים.
- איכות ההוראה המקוונת– בנושא זה קיים פער בין עמדות אַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים ואנשי הסגל. רוב אנשי הסגל, ובמיוחד אנשי סגל קבועים , לא מסכימים /לא מסכימים מאוד שקורסים מקוונים יכולים להשיג אותן תוצאות כמו קורסים פרונטליים. זאת בניגוד לעמדות אַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים בנושא. עמדתם של אנשי סגל שלימדו אישית קורסים מקוונים חיובית יותר ביחס להישגים של הקורסים המקוונים מאלה שלא לימדו מעולם קורסים מקוונים.
- ניסיון בהוראה מקוונת – 39% דווחו שלימדו קורסים מקוונים , 43% לימדו קורסים היברידים או מעורבים / מודל בלנדד
- תמיכה מוסדית בהוראה מקוונת – אַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים נוטים להיות חיוביים ביחס לתמיכת המוסד בתוכניות הלמידה המקוונת שלא כאנשי הסגל.
- הערכת ההשקעה בטכנולוגיה חינוכית – אנשי הסגל ו אַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים כאחד מאמינים שהטכנולוגיה החינוכית הביאה לשיפור הישגי הסטודנטים, יחד עם זאת הם סבורים שהתרומה עדיין צנועה.
- שימוש אנשי הסגל בטכנולוגיה – בכול הקשור לשימוש במערכות ניהול בהוראה (LMS ) כגון שימוש במודל ותוכנות דומות , השימושים במערכות אלה מגוונים – לשיתוף סילבוסים – 85% דווחו על שימוש במערכת למטרה זו, לרישום ציונים ( 71% ), לתקשורת עם הסטודנטים (69% ) ולהעלאת חומרי לימוד. בכול הקשור למעקב אחר פעילות הסטודנטים דווח על שימוש פחות.
- ספרי לימוד textbooks – כמעט כולם הביע דאגה מהמחיר הגבוה של הספרים, והם סבורים שיש לקחת את מחיר חומרי הקורס כמרכיב משמעותי במטלות הקריאה שלו. חלקם תומכים בשימוש בחומרי הוראה פתוחים.
- פְּלַגְיָאט – גידול השימוש בטכנולוגיה מקלה על הסטודנטים לבצע גניבות ספרותיות אך במקביל מספקת כלים חדשים למלחמה בתופעה. 51% מאנשי הסגל סבורים שהתוכנה שבה הם משתמשים חושפת את כול או את רוב מקרי ה פלַגְיָאט.
- שימוש במדיה חברתית מוסדית או אישית – אתרים חברתיים כגון פייסבוק , טוויטר יצרו ערוצים חדשים למרצים לסטודנטים ולאַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים להביע דעה, אך לעתים הובילו למתקפה תקשורתית על הדברים. פעילות ברשתות החבריות היא עדיין אינה בגדר נורמה בקרב המרצים- 70% דווחו שאינם משתמשים במדיה חברתית להבעת דעות פוליטיות . 10% משתמשים ברשתות החברתיות רק להבעת דעה בעניינים מקצועיים. המצב שונה בקרב אַדְמִינִיסְטְרָטוֹרים שנוטים יותר להשתמש ברשתות חברתיות.