המקורות ברשת למידע רפואי רבים, אבל רבים נוהגים לחפש מידע רפואי במנועי חיפוש. נמצא ש-5% מתוך החיפושים בגוגל הם חיפושים שקשורים למידע /בריאותי רפואי ו-1% (מיליונים של חיפושים) הם חיפושים של סימפטומים רפואיים.
מחקר מעניין, משנת 2014 של חוקרים באוניברסיטת פלורידה, מצא ש- 60% מהמבוגרים בארה"ב מחפשים מידע רפואי ברשת ו-65% מהם מתחילים את החיפוש במנועי חיפוש. עוד נמצא במחקר שלמשתנה סוג השאילתה יש קשר עם איכות התוצאות.. בנושאים רחבים יותר כגון "ear infection" מקבלים בדרוג גבוה תוצאות ממקורות מהימנים יותר לעומת חיפושים ספציפיים ואזוטרים יותר כגון: חיסונים לילודים, שבהם תוצאות מבלוגים, מפורומים וכו' זכו לדירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
נתונים אלה מחזקים את הצורך לספק תוצאות חיפוש אמינות יותר למידע רפואי, וגוגל פועלת בכיוון זה,תוך שיתוף פעולה עם רופאים וגופים מקצועיים, כדי לספק מידע אינפורמטיבי בלבד וכמובן לא כתחליף להתייעצות עם איש מקצוע.
החל מפברואר 2015 תוצאות חיפושים בגוגל של מצבים רפואיים/בריאותיים מספקות למשתמש עובדות רלוונטיות שנלקחות מגרף הידע של גוגל וכוללות סימפטומים טיפוסיים , טיפול אפשרי שלעתים מלווה במידע ויזואלי ועוד. באופן זה קל יותר לחפש במקומות נוספים ברשת או לדעת מה לשאול את הרופא. מן הראוי לציין שכול הטיפול בנושא המידע הרפואי בגוגל נעשה בשיתוף מלא עם צוות רופאים , מקורות רפואיים איכותיים ברשת, ובדיקת המידע על ידי רופאים בגוגל וב- Mayo Clinic.
בספטמבר 2015 גוגל הודיעה על עדכונים בגרף הידע של נתונים רפואיים שכללו הוספת מאות מצבים רפואיים עד למעלה מ-900 מצבים ,שיפור העיצוב הויזואלי וטריגרים ספציפיים לקבלת מידע ישיר בקלות ובמהירות.
על השיפור האחרון בכול הקשור לחיפוש מידע רפואי הודיעה גוגל ב- 20 ביוני 2016 . נוסף המאפיין של חיפוש סימפטומים. כך למשל חיפוש הסימפטום "headache on one side" יציג שורה של מצבים רפואיים אפשריים – common cold, headache, migraine, tension headache, cluster headache, sinusitis . חיפוש סימפטום רחב יותר כגון headache יציג מידע רחב יותר, כולל מידע אופציונאלי לטיפוול עצמי ומה מצדיק ביקור ביקור אצל רופא , ובכך יאפשר למשתמש נקודת התחלה לחיפושים מעמיקים יותר בווב או לייעוץ עם איש מקצוע. בכול מקרה מודגש שאין מידע זה מהווה, בשום מקרה, תחליף לעיצה מאיש מקצוע.
מאפיין זה של חיפוש סימפטומים, נוסף תוך שיתוף פעולה עם בית הספר לרפואה באוניברסיטת הארוורד ו- Mayo Clinic. עד כה חיפוש מידע רפואי הצריך שם מדויק של המצב הרפואי, המאפיין החדש של חיפוש סימפטומים בא להקל על המשתמשים את החיפוש כדברי Veronica Pinchin מנהלת מוצר בגוגל:
“Before symptom search, you really had to know the exact name of what you were looking for “to find the best health information, . It was difficult to stumble on the right condition
מאפיין חיפוש הסימפטומים, זמין ב- mobile ובגרסה האנגלית בארה"ב , אבל גוגל מתכוונת בעתיד להוסיף סימפטומים ולהציע אותו גם בדפדפנים שולחניים ובכול השפות, באופן זה יתאפשר למשתמשים כולם להרחיב את המידע והשיח עם אנשי המקצוע. כדברי Veronica Pinchin:
“We can’t replace doctors who diagnose patients or come up with treatment plans, but we want to help improve the conversation,” . “One of our big focuses here is making this all very accessible. We want this to be in a language that everyone can understand, not just doctors.”
דיעה דומה מצדדת ביוזמה נשמעה גם מפי Wanda Filer נשיאת American Academy of Family Physicians.
if these Google cards can add context, that’s going to help doctors and patients out tremendously
Knowing what a patient has read and seen gives us a good starting point for a conversation,” “No information given out online could replace a doctor’s visit but it can be a complement