בפוסט קודם כתבתי על היוזמה הבינלאומית הראשונה של גופי מדע בינלאומיים בנושא הנתונים הפתוחים. הסכם שמתואר במסמך Open data in a big data world מדצמבר 2015
ההסכם כולל 12 עקרונות מנחים בנושא הנתונים הפתוחים, במיוחד הודגשה האחריות של אנשי מדע , מוסדות , מו"לים וגופי מימון לתמוך בגישה לנתונים כברירת מחדל. . כמו כן דובר על יוצאים מסוימים מן הכלל. ההסכם התמקד גם בעניינים טכניים שקשורים לציטוטים ונושאים אחרים
ב- 29 באפריל 2016 IARLA – קואליציה של ארגוני הספריות האקדמיות וספריות המחקר באוסטרליה, קנדה, אירופה וארה"ב חתמו על ההסכם ובכך הביעו הכרתם בחשיבות ההסכם ועבודה משותפת לקראת חזון הנתונים הפתוחים.
ארגוני הספריות הביעו תמיכה מלאה בעקרונות שהותוו בהסכם במיוחד ברכו על ההכרה בתפקיד הספריות בתמיכה בנתונים הפתוחים.
לספריות תפקיד מתמשך באיסוף, ארגון, שימור והנגשת ידע. בסביבת המדע הפתוח ספריות שואפות ליצור סביבה תומכת לאנשי המדע שרוצים לפתוח את הנתונים שלהם ולמשתמשים שרוצים לגלות לגשת, ולעשות שימוש מחדש בנתונים..
החתימה על ההסכם מהווה הצהרה על המחויבות לעבוד עם הקהילה המדעית בהפיכת נתוני המחקר הממומנים לפתוחים כברירת מחדל. הנתונים הם לבני הבניין של הידע. לפיכך הספריות שקיימות כדי להנגיש את הידע הן בעלות עניין חשובות בסביבת הנתונים הפתוחים ומחויבות ליישום העקרונות שההסכם מקדם.