הכנס השנתי computers in libraries התקיים השנה בהילטון וושינגטון ב- 8-10 במרץ. מבחר מצגות הכנס זמינות לצפייה ולהורדה באתר הכנס.
הנושאים מגוונים ומעניינים וביניהם:
- חיפוש וגילוי – כולל טיפים וכלים לחיפוש של המידענית Mary Ellen Bates וההרצאה של Greg Nottes, טיפים לשימוש בטוויטר, אפליקציות מוביל לספרנים ב- 40 דקות ועוד
- UX ונוכחות בווב
- טכנולוגיות ומערכות מידע בספרייה
- קהילות יצירתיות ו- Makerspaces
- אינטרנט ובתי ספר, ספריות בתי ספר, פרטיות ועוד..
- CyberTours – במסגרת זו גם הרצאה של Greg Notess בנושא כלים לציטוט/תוכנות ביבליוגרפיות , טיפים לחיפוש בווב הפתוח, משא ומתן מוצלח עם ספקים ועוד
- הקמת אוספים דיגיטליים
- מדיה חברתית ואסטרטגיות פרקטיות
- ניהול וניתוחים כמותיים/סטטיסטיים
ועוד מגוון נושאים
באתר אפשר לקרוא גם את הרצאות הפתיחה של המושבים השונים. הרצאה אופטימית למדי על תפקידן ומעמדן של הספריות ותפיסתן בעיני הציבור היא ההרצאה Libraries & Perpetual Learning של Lee Rainie מ- Pew Internet project, שהציגה תוצאות עיקריות של סקר ספריות שהתמקד בתרומתן ושירותיהן של הספריות לקהילה וממצאים קודמים, מהם עולה בין היתר שאנשים מאמינים בספריות, סבורים שהספריות חשובות מאוד, מספקות שירותים שקשה להשיג במקומות אחרים והצליחו למתג את עצמן מחדש כמרכזים טכנולוגיים.