לאחרונה מסתמנת מגמה של פרסום נתוני מחקר ולא להסתפק רק בפרסום תוצאותיו. יותר ויותר גופים שמממנים מחקרים, וכתבי עת מאמצים מדיניות נתונים שדורשת מהחוקרים להפקיד את נתוני המחקר במאגר נתונים. לנתוני המחקר חשיבת רבה, שכן הם מאפשרים את אימות תוצאות המחקר, גילוי טעויות ומניעת מניפולציה מגמתית ומכוונת, ובכך משפרים את האמון בתוצאות המחקרים. כמו כן הם מאפשרים גילויים חדשים, זירוז תהליך המחקר וקידום המדע – כרית נתונים מאפשרת לגלות קשרים שלא נגלו לבעלי הנתונים המקוריים. נתוני המחקר מאפשרים הולדת כיווני מחקר נוספים ותגליות לא צפויות .
אוניברסיטאות ומכוני מחקר מתחילים יותר ויותר להקים מאגרי נתונים שמאפשרים גישה קבועה לנתונים בסביבה מהימנה. מטבע הדברים בשל מגוון תחומי המחקר נוף מאגרי המידע הוא הטרוגני .
קיימות מספר יוזמות לסְטַנְדַּרְטִיזַצְיָה של מאגרי הנתונים כגון Data Seal of Approval – DSA ו – the World Data System – WDS ויש התקדמות מסוימת בנושא. .. 2 דוגמאות הם התקנים DIN 31644 ו- ISO 16363 אבל סטנדרטים אלה עדיין לא בשימוש נרחב. מאגרי הנתונים מזוהים בדרך כלל עם דיסציפלינה מסוימת וכוללים מגוון פורמטים ותנאים שונים לגישה ושימוש חוזר.
בסביבה זו חוקרים, הגופים המממנים , מו"לים ומוסדות מחקר מתקשים לאתר ולבחור את מאגר הנתונים שמתאים להם לאחסון וחיפוש נתוני המחקר
re3data.org – Registry of Research Data Repositories שהושק ב-2012, ומאז גדל בקצב מואץ, נועד לספק מענה לבעיה. חוקרים יכולים למצוא באתר מידע מקיף על מאגרי נתונים קיימים בתחומי המחקר השונים..חוקרים יכולים לראות את תנאי הגישה והשימוש בכל אחד מהמאגרים .יכולים לקבל מידע כללי על המאגר, מידע על המוסדות האחראים, מדיניות, היבטים משפטיים, סטנדרטים טכניים וסטנדרטים של איכות.
בפורטל יש אפשרות לחיפוש עם מגוון אופציות לסינון וגם אפשרות לדפדוף על פי נושא, סוג תוכן וארץ. סמלילי מידע שמופיעים כחלק מהמידע על כול מאגר מסייעים לחוקרים לזהות בקלות מאגר מתאים לאחסון ולשימוש חוזר בנתונים שלהם. כיום על פי מה
שמצוין באתר רשומים בו כ- 1500 מאגרי נתונים. הפורטל יכול לשמש בנוסף לחוקרים גם את מממני המחקר ושירותי תשתית כגון ספריות. מן הראוי לציין שגם ספריות מסוימות שותפות בפרויקט.
לפורטל .
.